Dax att anmäla sig......

Årets Stickfest är 12-14:e Juni och vi håller till på Hornsjöns pensionat.

Kostnaden är 1 dag = 900:- 2 dagar = 1500:-

3 dagar = 1900:-

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften är 900:-

I priset ingår alla workshops och prova-på-material,

lunch, fika fm och efm.

Workshops väljer man på plats.

Tider för helgen är :

Fredag och Lördag 9,30-18,00

Söndag 9,30-17,00

Ni skickar ett mail tilll:

samuelsdotter@hotmail.com

med namn,adress,telefon och vilka dagar ni vill vara med.

När ni kommit med får ni en bekräftelse och

information om inbetalning .

// Lena

 

STICKFEST PÅ ÖLAND 2020

 
 
Nu börjar allt bli klart för Stickfest på Öland 2020!
Här kommer presentation av ledarna och vad de kommer ha för workshop.
 
 
 
 Stefan Moberg kommer tillbaka i år också!
Han kommer hålla i att spinna och väva.
 
 
 
Maria Gustafsson öppnade 2006 garnbutiken Marias garn på S:t Paulsgatan i Stockholm. I butikens sortiment fanns enbart garner av naturmaterial samt hennes egna handmålade garner och stickdesign. Maria har inte kvar butiken utan jobbar idag med att designa stickat och virkat till olika garnleverantörer, veckopress och i eget namn (marias garn).
Hennes beskrivningar hittar du på Ravelry (http://www.ravelry.com/designers/marias-garn) och i några garnbutiker. Maria ger privatlektioner i olika sticktekniker och håller kurser bland annat på olika stickevent (tex Strik Bornholm, Stickfest i Väst, Stickstämmor och Syfestivalen), i garnbutiker samt i egen regi. Maria har en mångårig kunskap i stickning och virkning och vill gärna sprida kunskapen vidare.
Maria brinner för stickningen och andra garnrelaterade tekniker. Vad som händer när hon är med garn kan du läsa på hennes blog Marias garnhändelser (www.mariasgarn.se) som uppdateras nästan varje dag.
Du kan även följa marias garn på facebook, http://www.facebook.com/MariasGarn och på Instagram.
 med Maria Gustafsson.
 
 Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten. Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget. Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan.
Vi kommer att sticka mönstret både fram- och tillbaka samt runt. Det flerfärgade bellismönstret går att sticka i alla garngrovlekar, tag gärna med lite olika garner, men välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn, att börja provsticka i. Välj gärna en kort rundsticka när du skall sticka runt så behöver du inte lägga upp så många maskor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka (om du vill prova att sticka mönstret runt)
 
 
 Blommiga ränder kan stickas med slätstickning eller rätstickning emellan. Man kan välja om mellanrummet mellan blomränderna skall ha samma färg som blommorna eller inte. Det går att variera mönstret genom att placera blommorna rakt över varandra eller förskjuta mönstret vilket ger nya mönstereffekter. De blommiga ränderna kan användas som dekorränder eller fylla hela ytor, allt efter smak.
Vi kommer att prova att sticka mönstret fram och tillbaka samt runt på rundsticka. Ta med stickor och garn i minst två kontrasterande färger. Blommiga ränder går att sticka i alla garngrovlekar, tag gärna med lite olika garner, men välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn, att börja provsticka i. Välj gärna en kort rundsticka när du skall sticka runt så behöver du inte lägga upp så många maskor. Anteckningsmaterial, virknål och sax brukar vara bra att ha med.
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka (om du vill prova att sticka mönstret runt).
 
 
 
 
 
 
Maud Kvist kommer från Linköping
Maud kommer hålla i Flerfärgsvirkning och Mor Astrup
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anette Öberg Josefsson som driver Kulmens garn kommer tillbaka med sina fix och tricks😉
Montering av alla de slag
Hon tipsar om sådant som gör vår stickning lite bättre
Uppläggningar, avmaskningar på snyggt sätt och mycket mera
 
 
 
 
 
 
 Yvonne Ek kommer även i år att hålla i Brioche stickning/ tvåfärgspatent
både för helt nybörjare och fortsättning
Hon kommer också ha Enfärgad mönsterstickning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Karin Andersson håller i Tvåändsstickning och Nålbindning 
 
 
 
 
 
 
 
 Lotta Nilsson lär ut Virkad nålbindning ,Tovning och pyssel med ull 
 
 
Snart så kommer mera info!
// Lena 

RSS 2.0